ТЕЦ Бобов Дол изпълнява  предсрочно и точно предписания на РИОСВ-София,

...
ТЕЦ Бобов Дол изпълнява  предсрочно и точно предписания на РИОСВ-София,
Коментари Харесай

Кой ще плаща високите сметки за тока

ТЕЦ Бобов Дол изпълнява  предварително и тъкмо наставления на РИОСВ-София, все пак от инспекцията обаче отхвърлят да анулират насилствената административна мярка. По този метод една от най-големите български централи, ще стои затворена несигурно време, което ще докара до огромен недостиг на електрическа сила в страната ни,  макар големите старания и осъществените оптимално бързо дейности на екипа на предприятието за премахване на получилите се пропуски.  Това се случва в деня, в който Комисията по проверка в Народното събрание търсеше аргументите за недостига на електрическа сила, в резултат на който цените на електрическата енергия стигат непознати до този миг висоти, а бизнесът е в колапс.

Ето какво още написа в отвореното писмо изпратено до Президента на Република България – господин Румен Радев, Председателя на Министерски съвет - господин Стефан Янев, Министъра на енергетиката - господин Андрей Живков, Министъра на околната среда и водите - господин Асен Личев и други виновни български институции, национално представителните работодателски и синдикалните организации:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас от името на управлението на „ Топлоелектрическа централа Бобов дол ” АД и неговите над 850 чиновници, с цел да създадем Ваше притежание следния случай, който може да докара до забележителен недостиг на електрическа сила в страната и да сложи пред нови тествания българската енергийна система и  сигурност.

            При инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда – София на 29.07.2021г. на „ Топлоелектрическа централа Бобов дол “ АД е издадено наставление със период за осъществяване до 30.08.2021г. за уплътняване на газоходите на котли с номера 1 и 2 и премахване на пропуски от корпуса на изпускащото устройство на СОИ 1. На 17.08.2021г. още веднъж РИОСВ-София подадоха в нашето деловодство ПАМ РД-03/16.08.2021г. за прекъсване на котли 1 и 2, заповед, която бе обжалвана от нас.

На 23.08.2021г. в писмо с наш изх.№ РД-01-1950/23.08.21г. до РИОСВ-София ги информирахме за предварително осъществяване на предписанията отразени в гореописаните протоколи и ПАМ.

Днес, 24.08.2021  при инициирана от „ Топлоелектрическа централа Бобов дол “ АД инспекция с искане Регионална инспекция за опазване на околната среда – София да са уверени, че всички наставления са изцяло изпълнени, макар констатациите от контролния орган, че всичко е изпълнено и отстранено, още веднъж се упорства от представителите на институцията, след извършен телефонен диалог с управлението от Министерство на околната среда и водите и дадени указания по телефона, котли с номера 1 и 2 да бъдат запечатани.

Във връзка с гореизложеното Ви оповестяваме, че дейностите, подхванати от страна на РИОСВ-София по отношение на нас, са жестоко нарушаване на личните им наставления и неуважение на посочените от тях периоди, което мощно навежда на мисълта, че в това си искане има и различен, нездравословен, корупционен предумисъл.

Неплануваното прекъсване на котлоагрегати в централата ще докара до извеждането на 250мВт от енергийната система и закупуването им от сегмент „ Ден напред “ на БНЕБ. Сумарният резултат от 500 мВт/ч ще докара до съществено повишаване на цените на електрическата енергия. Този потрес ще бъде стихотворец, както от българския бизнес, по този начин и от българските жители.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР